TERMÍNY PEČENÍ, NAČASOVÁNÍ, REZERVACE
1. února 2025 🔥 NULTÉ (servisní) pečení
Kdo by se chtěl v sobotu 1. února 2025 zúčastnit NULTÉHO pečení ŠESTÉ sezóny, které bude PADESÁTÝM v pořadí, toho rádi uvidíme 🤗! Nechystáme ale žádné oslavy ani velké obecní pečení. Jen Golema vzbudíme ze zimního spánku ❄, uděláme pár pizz 🍕, několik chlebů a kvůli tradici nevynecháme ani trdelníky.
NULTÉ pečení bude především pro AKTIVNÍ pekaře, cukráře a masochisty (zájemce o noční dlouhé pečení masa 🥩), kteří se nebojí ani chladného počasí 🥶. Prosím je o vyplnění FORMULÁŘE 🙏, abych věděl jestli, kdo a s čím přijde 😉. DÍKY!
Pokud se vám akce našeho spolku líbí / líbila, můžete naši činnost 💪 podpořit prostřednictvím dobrovolného příspěvku 💸. Koupíme za to dřevo, mouku a další suroviny 😋. Děkujeme 🙏!
Předpokládané časy zkrácené do jednoho řádku jsou tady:
6:00 🔥, 9:00 👨🍳, 10:30 🍕, 12:00 🍞, od 13:00 😋, od 18:00 🍖.
Podrobněji níže nebo nás můžete kontaktovat a zeptat se.
⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇
ORIENTAČNÍ ČASOVÁNÍ ⏳ (bez záruky, ale vždy se snažím dodržet):
v sobotu 1. února zapálím oheň 🔥 v 6:00,
kolem 9:00 přivezu trochu těsta od každého, hned potom začneme tvarovat bochníky (pšeničnožitný chléb do ošatek)...
...a plnit plechové formy těstem na žitný chléb 🍞, zároveň bude čas připravit k sázení pizzy 😉...
...ty do Golema půjdou hned po vymetení popela - 🍕 předpokládám kolem 10:30,
pšeničnožitné chleby (kulaté, v ošatkách) nasázíme kolem 12:00... a protože toho tentokrát nebude moc, tak přidáme i hranaté žitné 🍞, případně i ty, které si přinesete vy 🤗,
mezi 13:00 a 14:00 bude teplota v peci klesat ze 190 °C na 160 °C - ideální teplota na sladké nebo slané dobroty 👨🍳 - trdelníků tentokrát bude jen pár 😋, ale když někdo přinese pekáč buchet nebo koláč, všechno se do Golema vejde 🤗,
pokud máte rádi pomalu (a dlouho) pečené maso 🍖🥩, tak si, prosím, domluvte místo v peci 🔥 na noc!