TERMÍNY PEČENÍ, NAČASOVÁNÍ, REZERVACE
Sobota 9. listopadu - Martinské pečení 🍷🦆
Asi by byl hřích nevyužít obecní pec Golem 🔥 k upečení něčeho dobrého pár dnů před svatým Martinem. Takže se stavte na kus řeči, ochutnat naši vyhlášenou pizzu 🍕 (a klidně k ní s sebou přineste na výměnu mladé víno 🍷) nebo chleba (opět budou oba typy). A nebojte, ani tentokrát nevynecháme oblíbené trdelníky 😋 na závěr...
Předpokládané časy zkrácené do jednoho řádku jsou tady:
8:00 🔥, 11:00 👨🍳, 12:30 🍕, 14:00 🍞, od 15:00 😋, od 20:00 🍖 (tentokrát už se do Golema žádný další pekáč nevejde 🤗)
Podrobněji níže nás neváhejte kontaktovat a zeptat se.
⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇
Pokud se vám akce našeho spolku líbí / líbila, můžete naši činnost 💪 podpořit prostřednictvím dobrovolného příspěvku 💸. Koupíme za to dřevo, mouku a další suroviny 😋. Děkujeme 🙏!
ORIENTAČNÍ ČASOVÁNÍ ⏳ (bez záruky, ale vždy se snažím dodržet):
v sobotu 9. listopadu zapálí oheň 🔥 Alice Vaculová v 8:00 (moc děkuji🙏),
kolem 11:00 přivezu všechna těsta, hned potom začneme tvarovat bochníky (pšeničnožitný chléb do ošatek)...
...a plnit plechové formy těstem na žitný chléb 🍞, zároveň bude čas připravit k sázení pizzy 😉...
...ty do Golema půjdou hned po vymetení popela - 🍕 předpokládám kolem 12:30,
pšeničnožitné chleby (kulaté, v ošatkách) nasázíme kolem 14:00... a protože víme, že se tam vejdou, tak přidáme i ty hranaté žitné 🍞,
mezi 15:00 a 16:00 bude teplota v peci klesat ze 190 °C na 160 °C - ideální teplota na sladké nebo slané dobroty 👨🍳 - my už tradičně pečeme trdelníky 😋, a když někdo přinese pekáč buchet, taky se do Golema vejde 🤗
svatý Martin může za to, že se tentokrát místo v peci rychle zaplnilo 🍖🥩... máte-li chuť na v noci pečené maso, domluvte si, prosím, místo v Golemovi 🔥 na příští pečení (7. prosince). Díky za pochopení!